Ei ole ükski halb ilma heata.
Minu jaoks tähendas koroona ringide andmisele vaheaega ja ohtralt aega ise keraamikaga tegeleda. Seda enam et lõpuks, just enne suurt seisakut olin ma ostnud endale oma ahju.  Olin sügisest alates ennast üsna ringirattasse majandanud ja nii ei jäänud üldse aega oma loominguga tegelemiseks.

Mõtted lainetest olid mul kapinurgal seisnud juba pea pool aastat. Kunagi keerutamise käigus tegin väiksed proovid ja mõtlesin, et kui aega rohkem teen suuremad mudelid.

Mudelid olid just täpselt nii väiksed et mahtusid peopesale.

laine_mudel

Nii ma siis katsetasin ja proovisn. Eri mõõte, kujusid, laineid ja kokku sobimisi. Et siis hiljem neid glasuurida tiba erinevalt, proovida lilli seada ja nii edasi.  Väga õpetlik tootearenduse kogemus. 

lainekatsetus copy

 

 

Kui kõik katsetused vormi ja suuruste ja värvidega said tehtud, siis tegime katsetused ka lilledega. Minu ligi 15st lainest läbisid sõela umbes kuus. Osad olid liiga madalad või liiga laiad või peamiselt siiski liiga madalad ja laiad 🙂
Sobivaks tooniks on ikka valge ja selle varjundid,  sest siis saavad soleerida nii seade kui vaas.

Viisin Lained Avamerele. Ehk imearvas lillevõlur
Marju Avamere seadis lilled Lainetele.

laine must laine_suur_heles laine_suur_3 lainevaas