Mul on juba pikemat aega tunne, et ma olen oma teises elus õpetaja olnud. Või on siis minu vanaema kunstiõpetaja geen tugevalt soontes voolamas.
Mulle päriselt meeldib õpetada, juhendada, seletada ja siis nautida seda kuidas säravad silmad seda kõike vastu võtavad ja arenevad. Silmnähtavalt.  Ma ise õpin analüüsides ja õpetades proovin ka igale tegevusele põhjendused, miks nii on vaja teha, juurde rääkida. Proovin vältida lihtsalt töökäske “Tee nii…” vaid suunan koos põhjendusega “Tee nii,  sest…”

Oma loomult olen ma küsija. Miks kuivas asi katki? Mismoodi vigu vältida? Miks ahjust tulles asi ära vajus? Kuidas saada parem tulemus, loodetud tulemus?

Tänaseks on mul 3 regulaarselt toimuvat keraamikaringi.  2 Vihasool ja 1 Kilplaste kojas.  Tõsi tõsi – üldse mitte minu enda stuudios – mul lihtsalt pole stuudiot. On pisike töönurk kodus.  Mõtted ja tööd selles suunas, et saunast Keerukoda teha, käivad.  Aga eks aeg annab arutust!

Minu kui õpetaja moto:
Lipa-lopa, kehvasti tehtud töö ei ole käsitöö vaid kõver ja lipalopa tehtud töö!

Kõverus olgu teadlik ja taotletud.  Ükspuha kui sirget asja tahta teha, jääb see käsitsi tehtuks ja teatavalt kõver. Mitte keegi ei pea ju kehva ja kõverat õmblust mantlil käsitööks. Seda peetakse kehvaks õmbluseks. Keraamikas aga puutun tihti kokku suhtumisega, et suvaline nikerdis või kõver kruus ongi eriline, sest see on käsitöö 🙂 Kõver kruus ongi käsitöö, kui tegid selle kõveraks. Kui see aga kuivas või Sa ei suutnud saada seda sirgeks, siis on see kehvasti tehtud.  Ja uskuge või mitte – juhendades saavad kõik teha väga vahvaid päris asju. Käsitöömaitselisi, eri-ilmelisi, omanäolisi esemeid.  Parima tulemuse saamiseks tuleb lihtsalt kasutada õigeid töövõtteid.

Ansambel “Patsutajad” Kilplaste kojas. Teeme pallivaasi

Ussitehnikas taiesed Kilplaste kojas. Hea algus saviga tutvumiseks

saviring_ussitehnika

Vaasid ja toosid usinatelt Kilplaste koja ringilistelt – plaaditehnika ja kleepimine
keravaasid_+toosid

Õpime glasuurimise tehnikaid ja kavalusi,  jälle Kilplaste kojas. pintseldame, peseme maha,  kastame, tupsutame.

Glasuurimine

VIHASOO ringiliste glasuuritud tööd

ringitööd